Kwaliteit leefomgeving

Bij ruimtelijke ontwikkelingen is het belangrijk aandacht te hebben voor het behouden en versterken van de leefomgevingskwaliteit. Zo bepalen de gebruiks-, belevings- en toekomstwaarde van het gebied de ruimtelijke kwaliteit: bijvoorbeeld de inrichting van de openbare ruimte, de architectuur van gebouwen en de kwaliteit van en toegankelijkheid tot groen en natuur. Ook de gezondheid en veiligheid van de omgeving, zoals lucht-, bodem- en waterkwaliteit, geluids- en stankoverlast en criminaliteit, spelen een rol. Daarnaast dragen sociale samenhang en economische vitaliteit bij aan omgevingskwaliteit.

Contact
Inge Kok Postma LinkedIn

Alle artikelen over dit onderwerp

Ga mee de Arnhemse wijk in op jouw Dag van de Stad

Op 9 oktober nodigt Arnhem jou uit om de stad van dichtbij te bekijken, want daar liggen de grote stedelijke uitdagingen én de oplossingen.

12 juni 2023

Lees meer over

Ontwikkelaar en corporatie: de handen ineen voor kwetsbare wijken

Bij herstructurering brengen beide partijen expertise in, dat helpt de wijk vooruit. Bij BPD noemen ze het een 'stadshuwelijk'.

7 juni 2023

Lees meer over

Benut beleving van bewoners om wijken fysiek en sociaal op te knappen

Socioloog Linda Zuijderwijk reflecteert op samenhang van fysieke en sociale opgaven bij herstructurering van openbare ruimte.

3 mei 2023

Lees meer over

Impact van de leefomgeving op gezondheidsverschillen en stress

Bewoners van kwetsbare wijken hebben vaak te maken met een ongezonde leefomgeving. Tips en voorbeelden voor verbetering.

Dit artikel bevat een download

26 april 2023

Lees meer over

Verdichten met bewoners

Bewoners actiever betrekken bij gebiedsontwikkeling zorgt voor minder weerstand tegen binnenstedelijke verdichting, stelt socioloog Frans Soeterbroek.

25 april 2023

Lees meer over

Agenda

Actuele projecten binnen het onderwerp Kwaliteit leefomgeving

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan

Bekijk volledige overzicht nieuwsbrieven & updates