Sturen op ruimtelijke kwaliteit: durf keuzes te maken bij het combineren van opgaven
Mooi NL biedt handreikingen voor sturen op ruimtelijke kwaliteit, drie opstellers van de handreikingen vertellen waar de kansen liggen.
Bij ruimtelijke ontwikkelingen is het belangrijk aandacht te hebben voor het behouden en versterken van de leefomgevingskwaliteit. Zo bepalen de gebruiks-, belevings- en toekomstwaarde van het gebied de ruimtelijke kwaliteit: bijvoorbeeld de inrichting van de openbare ruimte, de architectuur van gebouwen en de kwaliteit van en toegankelijkheid tot groen en natuur. Ook de gezondheid en veiligheid van de omgeving, zoals lucht-, bodem- en waterkwaliteit, geluids- en stankoverlast en criminaliteit, spelen een rol. Daarnaast dragen sociale samenhang en economische vitaliteit bij aan omgevingskwaliteit.
Mooi NL biedt handreikingen voor sturen op ruimtelijke kwaliteit, drie opstellers van de handreikingen vertellen waar de kansen liggen.
30 september 2024
We roepen de twintig focusgebieden op om de juiste personen te selecteren voor actieve kennisuitwisseling.
26 september 2024
Een kookboek voor energie-infrastructuur in het landschap, met recepten om ruimtelijke kwaliteit te behouden of verbeteren.
24 september 2024
We halen lessen uit het ZonMw-programma ‘Gezonde leefomgeving integrale aanpak’ voor gemeenten, uitvoerende professionals en onderzoekers.
14 juni 2024
Tips van professionals over hoe goede speelruimte in de wijk zorgt voor gezondheid en sociale cohesie voor alle buurtbewoners.
Dit artikel bevat een podcast
12 juni 2024
Met vernieuwende projecten op het gebied van klimaatadaptatie en vergroening krijgen de twee steden een flinke subsidie uit EU-fonds.
10 juni 2024