Leidschendam-Noord werkt met lokale ingrepen aan gelijke kansen voor bewoners
Met beperkt budget zorgt de gemeente voor meer kansengelijkheid, door maatregelen rond onderwijs en schuldhulpverlening.
Om buurten en wijken veiliger en leefbaarder te maken, is een gebiedsgerichte, integrale aanpak nodig die gericht is op gelijke kansen in het onderwijs en op de arbeidsmarkt en in gezondheid. En op bestrijding van armoede en criminaliteit en het voorkomen van schulden. Daarvoor is samenwerking tussen overheden, maatschappelijke organisaties, ondernemers en bewoners nodig. Op basis van een breed gedragen wijkaanpak en met oog en oor voor de leefwereld en belangen van de bewoners. Ook leren van ervaringen die elders zijn opgedaan loont daarbij.
Met beperkt budget zorgt de gemeente voor meer kansengelijkheid, door maatregelen rond onderwijs en schuldhulpverlening.
2 oktober 2024
We roepen de twintig focusgebieden op om de juiste personen te selecteren voor actieve kennisuitwisseling.
26 september 2024
Ontdek hoe gemeenten de vijf stappen van Design Thinking kunnen toepassen bij werken aan een toekomstbestendige wijk.
25 september 2024
De gemeente Meierijstad heeft een flexibele aanpak voor de openbare ruimte, zodat ze snel kunnen inspelen op veranderingen in de wijk.
19 september 2024
Versterk lokale initiatieven met jouw top-down wijkaanpak door samenwerking en door de kracht van kleine talenten te zien.
17 september 2024
Handvatten voor professionals en beleidsmakers die bezig zijn met een gebiedsaanpak of wijkgericht werken.
12 september 2024
Wil je meer weten over gebiedsgericht en integraal werken in de wijk? Het platform WijkWijzer biedt beleidsmakers, wijkprofessionals en actieve bewoners een bundeling van relevante inzichten, publicaties en praktijkvoorbeelden over gebiedsgericht werken.