Wegwijzer bij het wikken en wegen van woningcorporaties

8 maart 2022
De maatschappij verwacht een actieve bijdrage van woningcorporaties aan opgaven als verduurzaming, het oplossen van dakloosheid en aan de leefbaarheid en veiligheid in de wijk. Dat maakt projecten en investeringen anders: eenmalig, vernieuwend, gemaakt in coproductie en met nog onzekere uitkomsten. Het vraagt van strategen en beleidsmakers het vermogen om keuzes over gecompliceerde en complexe vraagstukken goed af te wegen.

Auteur(s)

Jochum Deuten

Ook woningcorporaties moeten bijdragen aan urgente, maatschappelijke opgaven. Hun kerntaken worden hierdoor opgerekt en dit levert logischerwijs interne en externe discussies. Deze herijking heeft vaste grond nodig, meetlatten, afwegingsinstrumenten, om bij te dragen aan een concrete vertaling van de vaak wat vage visies over en hoge ambities in wijken.

Voor gecompliceerde en complexe keuzes

Deze wegwijzer legt de focus op de afweging an sich. Met als hoofddoel strategen van woningcorporaties te ondersteunen. Het is een hulpmiddel om tot logisch nadenken te komen over gecompliceerde en complexe keuzes.

Ook voor andere partijen bij wijkontwikkeling

Deze wegwijzer kan ook voor een breder publiek interessant zijn, zoals gemeenten, zorg- en welzijnspartijen en samenwerkingsverbanden die samen tot besluiten moeten komen in de wijk.

Wegwijzer_bij_het_wikken_en_wegen_van_woningcorporaties

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Jeroen van der Velden 06 57 94 22 58 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan