Binnensteden en werklocaties

Voor het behoud van werkgelegenheid, de transitie naar een circulaire economie en de realisatie van klimaat- en innovatiedoelen is ruimte nodig. Toekomstbestendige werklocaties zoals campussen, vestigingsruimte voor het mkb en voldoende plek voor maakindustrie, die passen bij de veranderende ruimtebehoefte van ondernemers. Met een goede balans tussen wonen, werken en andere functies. Die balans is ook belangrijk in binnensteden. Fysieke ingrepen en een mensgerichte benadering zijn nodig om ze te transformeren: van winkelgebieden naar dynamische ontmoetings-, leef- en werkplekken.

Contact
Jorn Koelemaij

Alle artikelen over dit onderwerp

Wonen en werken in de stad

Trendtalk | Zo geef je werken en ondernemen de ruimte in de groeiende stad

Er is weinig schuifruimte voor bedrijven die moeten wijken voor woningen. Utrecht en Drechtsteden hebben een goede aanpak.

Dit artikel bevat een podcast

18 juni 2024

Lees meer over
Partnerbijdrage

Vitaliteitsscan van de wijk combineert harde en zachte buurtinfo

Een écht gesprek over wat er speelt in een buurt. Dat levert schatten aan informatie voor het opstellen van een vitaliteitsagenda.

14 december 2023

Lees meer over

Agenda

Bekijk voor meer verdieping het kennisdossier Vitale binnensteden

De inhoud van onze kennisdossiers wordt zorgvuldig geselecteerd, verzameld en periodiek geactualiseerd door Platform31 en is afkomstig uit een grote variëteit aan bronnen.

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan

Bekijk volledige overzicht nieuwsbrieven & updates