De Dag van de Stad

4 november

09:00-18:00 Apeldoorn

Ontdek wat geluk betekent tijdens de Dag van de Stad 2024 in het groene en royale Apeldoorn. Op maandag 4 november nodigen we je uit om vanuit de hoofdstad van de Veluwe op zoek te gaan naar wat inwoners in de stad en omstreken gelukkig maakt.

’Buiten gewoon gelukkig’

Geluk is voor iedereen een zoektocht. Of je nu op zoek bent naar bestaanszekerheid, veiligheid, rust in het groen van de Veluwe, of een dak boven je hoofd, het is essentieel voor jouw geluk. Met de huidige krapte op de woningmarkt, brengt die zoektocht juist stress en zorgen met zich mee. Een gelukkige stad begint bij een gezonde stad. Hierbij zijn het sociale en fysieke domein onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een gezonde leefomgeving biedt groen, veiligheid en volop ruimte om elkaar te ontmoeten.

Laten we tijdens de Dag van de Stad samenkomen om te praten over wat geluk echt betekent en hoe we het kunnen bereiken. Jouw aanwezigheid en inzichten zijn daarbij van onschatbare waarde.

Gaststad Apeldoorn

Apeldoorn is dé groene en royale hoofdstad van de Veluwe. Van oorsprong is Apeldoorn, nu de elfde stad van Nederland, al een plek waar mensen naartoe komen om te ontspannen en in de natuur te zijn. En dat is nog steeds zo. Die groeiende populariteit zorgt ook voor uitdagingen, want hoe bouwen we woningen en houden we aandacht voor het groen en klimaat? Hoe creëren we een inclusieve samenleving waarin iedereen zich thuis voelt? Onder de noemer ‘Apeldoorn ontwikkelt’ wordt hard gewerkt aan de veelbelovende toekomst van Apeldoorn.

Locatie en programma

De succesformule van de Dag van de Stad bestaat uit een veelzijdig programma met inhoudelijke sprekers en interactieve sessies. We hebben al toezeggingen van liefdesonderzoeker Tila Pronk, biologisch psycholoog en hoogleraar Mieke Bartels en rijksadviseur fysieke leefomgeving Wouter Veldhuis. Theater Orpheus is onze thuisbasis. Maar ook dit jaar zijn de excursies naar inspirerende initiatieven in de stad en omgeving weer een belangrijk onderdeel van de Dag van de Stad. Én van de Nacht van de Stad, het feestelijke evenement op de vooravond, waar deelnemers op een aansprekende manier kennismaken met nachtelijk Apeldoorn.

We zien je dus graag op zondagavond 3 en maandag 4 november in Apeldoorn. Noteer deze data alvast in je agenda.

Zo blijf je op de hoogte

Het programma voor de Dag van de Stad is nog volop in ontwikkeling. We houden je graag op de hoogte. Meld je aan voor updates via info@dedagvandestad.nl. Of volg ons op LinkedIn, Instagram of X en houd dedagvandestad.nl in de gaten.

Contact

Maite Gadellaa 06 57 94 20 25 LinkedIn
Over de Dag van de Stad

De Dag van de Stad wil iedereen samenbrengen die zich professioneel of persoonlijk, betaald of vrijwillig inzet voor mensen en vraagstukken in de stad. In 2016 ontstaan vanuit het interbestuurlijke programma Agenda Stad biedt de Dag van de Stad inspiratie, innovatie en verbinding. Het doel van dit jaarlijkse event is om van elkaars successen en van gedeelde knelpunten te leren, om nieuwe ontmoetingen te stimuleren en ideeën uit te wisselen.

De Dag van de Stad is een initiatief van Agenda Stad en wordt dit jaar medegeorganiseerd door gaststad Apeldoorn. Het succes is te danken aan het stevige partnerschap van VNG, G4 en G40, IPO, Netwerk Kennissteden Nederland, Platform31 en Agenda Stad.

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan