Stedelijke transformatie

Om te kunnen voldoen aan de enorme vraag naar betaalbare woonruimte is het belangrijk de nieuwbouw te versnellen en op te schalen. Een groot deel van die nieuwe woningen krijgt een plek in bestaande steden. Bewoners willen er prettig wonen in een levendige, diverse, gezonde en duurzame leefomgeving met voorzieningen binnen handbereik. Het realiseren ervan vergt een aanpak waarbij fysieke ingrepen voor de transformatie van het gebied en een mensgerichte benadering hand in hand gaan. En gebiedsgerichte samenwerking, waarbij de betrokken partijen de verschillende opgaven in samenhang aanpakken.

Contact
Maarten Hoorn Wonen en ruimte LinkedIn

Alle artikelen over dit onderwerp

Praktijkvoorbeeld Stedelijke transformatie

De verbonden stad is autoluw

Autoluw ontwerpen helpt ons om nog beter verbonden steden te creëren. Nieuwe methodieken als STOMP kunnen daarbij helpen.

18 juli 2023

Lees meer over

Wonen en werken mengen in transformatiegebieden

Goede voorbeelden tonen hoe het combineren van wonen en bedrijvigheid mogelijk is, met oog voor ruimtelijke kwaliteit en leefbaarheid.

14 juni 2023

Lees meer over

Wil je op de hoogte blijven van het programma Stedelijke Transformatie? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of volg het programma op Twitter of op LinkedIn.

Naar Stedelijke Transformatie

Agenda

Actuele projecten binnen het onderwerp Stedelijke transformatie

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan

Bekijk volledige overzicht nieuwsbrieven & updates