Warmtetransitie

De overgang naar een duurzame energiebron voor verwarming, koken en douchen is een stevige opgave. Nu de transitievisies vorm krijgen, willen gemeenten doorpakken. Landelijk wordt de Warmtewet ervoor aangepast. Leren van proeftuinen en van elkaar, opschalen, de rol van bewoners, woningcorporaties en de gemeenteraad, nieuwe verhoudingen tussen burger, overheid en warmteleverancier; meer dan genoeg kansen om te versnellen.

Alle artikelen over dit onderwerp

Praktijkvoorbeeld Warmtetransitie

Vast aanspreekpunt als betrouwbare duurzaamheidspartner voor Haagse horeca

In Den Haag is een contactpersoon vanuit de gemeente partner voor horeca-ondernemers en andere mkb’ers die van het aardgas af willen.

10 april 2024

Lees meer over

Energiebesparing voor mkb’ers

Mkb'ers overzien vaak verplichtingen en subsidies voor energiebesparing niet. Deze tool geeft overzicht en linkt naar subsidies.

Dit artikel bevat een download

10 april 2024

Lees meer over
Uitgelicht

Energiearmoede te lijf: isolatie van de particuliere woningvoorraad

In deze leerkring voor gemeenten richten wij ons op woningeigenaren met een laag inkomen, die een huis met slecht energielabel bewonen.

26 februari 2024

Lees meer over

De volgende stap voor Het Wijkkompas

Platform31 brengt het Wijkkompas - website, methodiek, samenwerkingsomgeving en navigatietool voor verduurzaming - naar het volgende niveau.

19 februari 2024

Lees meer over

Agenda

2 mei 12:00-13:00
Agenda Webinar Wijkaanpak Warmtetransitie

Het Wijkkompas en middelgrote gemeenten

Online lunchlezing over het Wijkkompas als methodiek en kennisbank voor middelgrote gemeenten voor wijkverduurzaming in een wijkaanpak

Lees meer over

Actuele projecten binnen het onderwerp Warmtetransitie

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan

Bekijk volledige overzicht nieuwsbrieven & updates