Gebiedsontwikkeling

We streven naar een woon- en leefomgeving die aansluit bij wat voor mens en samenleving belangrijk en betaalbaar is. Voor iedereen die er een thuis heeft of zoekt. We zien op veel plaatsen een opeenstapeling van problemen en opgaven. Tegelijkertijd hebben we te maken met een onzekere economie. Dit vraagt om oplossingen waarbij fysieke ingrepen en een mensgerichte benadering hand in hand gaan. Met als inzet: de realisatie van nieuwe woningen, gebiedstransformaties en verduurzaming versnellen en bestaand vastgoed beter benutten.

Onderwerpen binnen dit thema

Verdichting steden

Uitbreiding van het aantal woningen en werklocaties in bestaande steden en dorpen zorgt ervoor dat bewoners en ondernemers meer ruimte krijgen en duurzamer kunnen leven en werken.

Bekijk onderwerp

Stedelijke transformatie

Om aan de vraag naar betaalbare woonruimte te voldoen, moeten we nieuwbouw versnellen en opschalen. Het is belangrijk dat betrokkenen samenwerken aan een levendige, diverse, gezonde en duurzame leefomgeving met voorzieningen dichtbij.

Bekijk onderwerp

Omgevingswet

De Omgevingswet bundelt en vereenvoudigt de regels voor ruimtelijke projecten en bevordert participatie en een samenhangende ontwikkeling van de leefomgeving. De Nationale Omgevingsvisie zorgt voor nationale regie.

Bekijk onderwerp

Landelijk gebied

Landelijke gemeenten streven naar economische en sociale vitaliteit en leefbaarheid. In plattelandsgemeenten met ruimte voor woningbouw krijgen scholen, bedrijvigheid, verenigingen, openbaar vervoer en andere voorzieningen een impuls.

Bekijk onderwerp

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan

Bekijk volledige overzicht nieuwsbrieven & updates