Veiligheid

Het bestrijden van criminaliteit is meer dan alleen een veiligheidsvraagstuk. De problematiek raakt aan leefbaarheid, kwetsbare personen en kansenongelijkheid in het onderwijs en op de arbeidsmarkt. Daarom is het belangrijk vraagstukken als drugscriminaliteit in woonwijken, geweld in de openbare ruimte en jeugdcriminaliteit integraal te benaderen en op te pakken. Samenwerking tussen overheden, politie, justitie, maatschappelijke organisaties en andere partners is noodzakelijk te komen tot een aanpak die repressief en preventief is en waarbij aandacht is voor sociale emancipatie.

Contact
Maarten Hoorn Wonen en ruimte LinkedIn

Alle artikelen over dit onderwerp

Leefbaarheid en veiligheid op het platteland

Hoe kunnen gemeente en bewoners in het landelijk gebied hun dorp leefbaar?

Dit artikel bevat een download

6 juli 2022

Lees meer over
Publicatie Veiligheid Wijkaanpak

Ondermijning in de wijk

Inspiratieboek voor gemeenten die met repressie en preventief beleid de strijd aanbinden met ondermijning in kwetsbare wijken.

4 juli 2022

Lees meer over

Vakantieparken en Omgevingswet: tijd voor de hangmat of tijd voor het leslokaal?

We willen u graag bewust maken van wat de Omgevingswet zo anders maakt van het instrumentarium dat u de afgelopen jaren heeft ingezet bij de aanpak van vakantieparken.

22 juni 2022

Lees meer over

Agenda

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan

Bekijk volledige overzicht nieuwsbrieven & updates