Wijkkompas

Looptijd project: 2024-2026
Project

Sinds begin 2024 ontfermt Platform31 zich over het Wijkkompas. Na een zorgvuldige overdracht van ontwikkelaar Stroomversnelling zorgt Platform31 voor voortbestaan en doorontwikkeling van deze website en methodiek.

De warmtetransitie in een gemeente duurt vaak meerdere jaren en vraagt om een intensieve samenwerking met meerdere partijen. Hoe houden gemeenten en hun partners overzicht en zorgen ze voor voortgang? Het Wijkkompas is ontwikkeld als antwoord op die vraag. Het ondersteunt het hele projectteam bij een systematische aanpak. Het helpt bij het navigeren in het enorme aanbod van tools en kennis.

Het Wijkkompas is:

  1. een website met kennis en tools voor de wijkaanpak en de warmtetransitie
  2. een online omgeving om overzicht te krijgen en samen te werken
  3. een methode, maar géén simpel stappenplan; elke situatie is anders
  4. een gedeelde taal om van collega’s in andere gemeenten te leren.

De kennis, praktijkvoorbeelden en tools zijn voor iedereen beschikbaar. Voor begeleiding, trainingen en gebruik van de samenwerkingsomgeving rekenen we kostendekkende tarieven.

De methodiek van het Wijkkompas is geen simpel stappenplan maar helpt bij een wijkgerichte aanpak om een route uit te stippelen via knooppunten. Bij de knooppunten zijn kennisproducten en tools te vinden.

Platform31 wil het gebruik van de methodiek  opschalen en de kennis en tools verrijken en voor meer mensen toegankelijk maken. Onder andere door meer aandacht voor integraal werken in een wijkaanpak van de warmtetransitie. Zie ook de online tool Kwaliteitskaders voor de wijk.

Contact

Denise van den Broek 06 57 94 23 20

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan