Energietransitie

De energietransitie draait niet om techniek alleen. Het is ook een maatschappelijk veranderingsproces waarbij mensen en samenhang centraal staan. De complexe opgave vraagt om samenspel tussen overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Kennis over gedrag, techniek, participatie en governance ontwikkelen, combineren en delen zal bijdragen aan verankering en versnelling van deze transitie.

Contact
Jan Kastje

Alle artikelen over dit onderwerp

Energiebesparing voor mkb’ers

Mkb'ers overzien vaak verplichtingen en subsidies voor energiebesparing niet. Deze tool geeft overzicht en linkt naar subsidies.

Dit artikel bevat een download

10 april 2024

Lees meer over

Bewonersinitiatieven: een niet te onderschatten kracht in de energietransitie

Bewonersinitiatieven zijn succesvol als ze een goede samenstelling en aanpassingsvermogen hebben. Een responsieve gemeente helpt ook.

Dit artikel bevat een download

3 april 2024

Lees meer over
Uitgelicht

Energiearmoede te lijf: isolatie van de particuliere woningvoorraad

In deze leerkring voor gemeenten richten wij ons op woningeigenaren met een laag inkomen, die een huis met slecht energielabel bewonen.

26 februari 2024

Lees meer over

Agenda

Bekijk voor meer verdieping het kennisdossier Energietransitie, armoede en gedrag

De inhoud van onze kennisdossiers wordt zorgvuldig geselecteerd, verzameld en periodiek geactualiseerd door Platform31 en is afkomstig uit een grote variëteit aan bronnen.

Actuele projecten binnen het onderwerp Energietransitie

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan

Bekijk volledige overzicht nieuwsbrieven & updates