Veerkracht van de buurt versterken? Benut de ontwikkelkracht van bewoners!

26 september

13:00-16:30 Deventer € Kosteloos voor Platform31-partners; niet-partners kunnen eenmalig kosteloos deelnemen

Inschrijven/Aanmelden

Werken aan leefbare wijken

Veerkracht en ontwikkelkracht van bewoners is in alle buurten aanwezig, maar in kwetsbare wijken vaak latent – sluimerend, onder de oppervlakte. Een veerkrachtige buurt heeft een rijk sociaal leven. Bewoners benutten er de collectieve kwaliteiten die er in hun buurt zijn volop. Het ontstaat vaak van binnenuit en begint met contact tussen buren.

Latente veerkracht in kwetsbare buurten moet je soms tot leven brengen. Dat doe je niet met grote campagnes, maar met kleine initiatiefjes, ritselen en regelen, aansluiten bij wat er is, bewoners ruimte geven voor hun eigen oplossingen, de pet van bewoner opzetten en geijkte participatie-instrumenten soms maar even in de schuur laten staan. Ritselmanagement, dus. Als wijkprofessional bij een corporatie kun je daarin een belangrijke, stimulerende rol spelen.

 

Programma

In deze themasessie Veerkracht van de buurt versterken? Benut de ontwikkelkracht van bewoners! focussen we op de vraag hoe je, al ritselend, de ontwikkelkracht van bewoners (beter) kunt benutten. Aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden ontdek je wat ervoor nodig is en hoe dat werkt. Daarbij zoomen we in op wat je als wijkprofessional bij een corporatie (anders) moet doen, wat daarbij komt kijken en wat het vraagt van jou en je organisatie.

Laat je inspireren door de ervaring van corporatie Ieder1 in Voorstad-oost en Oranjekwartier in Deventer. Gerlinda Tijhuis deelt tips & trucks om zelf al ritselend in jouw wijk of buurt aan de slag te gaan: Ritselmanagement voor dummies.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor corporatiemedewerkers die op wijk-, buurt- of complexniveau aan leefbaarheid en een gezonde wijk of buurt werken: gebiedsconsulenten, sociaal beheerders, huismeesters, et cetera. Maar ook beleidsmedewerkers die geïnteresseerd zijn in dit thema zijn van harte welkom. Per corporatie kunnen meerdere vertegenwoordigers deelnemen aan de bijeenkomst. Deelname voor Platform31-partners is kosteloos, maar niet vrijblijvend.

Wat levert deelname jou op?

Na afloop van de sessie:

  • Ben je bekend met wat ritselmanagement inhoudt en wat daarvan de werkzame principes zijn.
  • Heb je kennis genomen van voorbeelden hoe met ritselmanagement de ontwikkelkracht van buurtbewoners kan worden benut en versterkt.
  • Ben je in staat ritselmanagement zelf te benutten om de veerkracht van buurten te versterken.

Aanmelden

Interessant? Meld je dan aan.

Contact

Fons Lustenhouwer 06 53 38 90 17 LinkedIn

Werken aan leefbare wijken

De praktijk van de wijk staat centraal tijdens de bijeenkomsten van het programma Werken aan leefbare wijken.

Doe mee en draag bij!

Heeft u een ingewikkeld praktijkvraagstuk of een inspirerend voorbeeld uit uw wijk? Laat het weten!

Meer informatie

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan