Kindvriendelijke openbare ruimte biedt voordeel voor alle bewoners

Spelen voorbij de speeltuin: een fijne plek voor iedereen

22 mei 2024
De openbare ruimte in steden en dorpen staat onder druk door woningtekort en verstedelijking. Dit leidt tot minder beschikbare ruimte voor buurtbewoners. Een kindvriendelijke openbare ruimte kan bijdragen aan een prettige leefomgeving voor iedereen. Deze publicatie biedt inspiratie aan gemeenten voor het inrichten van de openbare ruimte met fijne plekken voor het héle gezin.

Een toegankelijke buitenruimte is cruciaal voor de ontwikkeling en gezondheid van kinderen, bevordert hun sociale en cognitieve vaardigheden, en draagt bij aan hun integratie met de buurt. Maar voor de hele gemeenschap levert een kindvriendelijke openbare ruimte voordelen op. Denk aan verbeterde gezondheid, meer beweging en een sterkere sociale cohesie. In deze publicatie dagen we gemeenten uit aan de slag te gaan met het inrichten van een kindvriendelijke openbare ruimte voor het héle gezin. En verder te kijken dan standaard speeltuintjes en voetbalkooien.

Aan de slag

Deze publicatie biedt inspiratie en aandachtspunten voor gemeenten om aan de slag te gaan met de inrichting van een kindvriendelijke openbare ruimte. Je vindt hier onder meer:

  • Aanknopingspunten om te komen tot brede, gemeentelijk visie en aan de slag te gaan in de wijk en samen te ontwerpen met bewoners.
  • Definities, voorbeelden en voordelen van een kindvriendelijke openbare ruimte en toegankelijkheid van voorzieningen voor alle buurtbewoners.
Kindvriendelijke openbare ruimte - Spelen voorbij de speeltuin, een fijne plek voor iedereen

Kindvriendelijke openbare ruimte

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Astrid van Egmond 06 57 94 18 91 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan