Download

pdf, 10 MB

×

Download bestand

Werken aan integrale vernieuwing van vakantieparken

Lessen uit de regionale leerkringen

Wat doe je als er in een vakantiepark nauwelijks meer vakantie wordt gevierd? Waar begin je bijvoorbeeld met de aanpak van ondermijning? En hoe pakken andere gemeenten of regio’s dat aan? Tijdens de Leerkring Aanpak Vakantieparken kreeg Platform31 vele handvatten voor een integrale aanpak van een verouderd vakantiepark. In opdracht van VNG hebben we de meest interessante lessen, werkwijzen en initiatieven gebundeld in Werken aan integrale vernieuwing van vakantieparken: Lessen uit de regionale leerkringen.

VNG wil gemeenten helpen bij de aanpak van verouderde vakantieparken. Het liefst met een integrale (dus ook sociale) aanpak waar je met meerdere partijen achter staat. Want een verouderd vakantiepark aanpakken, doe je samen. Platform31 organiseerde eerder de Leerkring Aanpak Vakantieparken en daar kregen we veel handvatten voor zo’n integrale aanpak op verschillende thema’s. Werken aan integrale vernieuwing van vakantieparken: Lessen uit de regionale leerkringen is daarvan het resultaat. Hierin staan korte artikelen, columns, reportages en interviews over relevante thema’s en vraagstukken bij de aanpak van vakantieparken die aan vernieuwing toe zijn. Daarbij verwijzen we naar actuele onderzoeken, instrumenten en verdere verdieping. Dat helpt bij het concreter vormgeven van een integrale aanpak voor verouderde vakantieparken in jouw regio.

Lees het online magazine

Meer weten?

  • Lees ook Meer grip op vakantieparken – Handreiking voor gemeenten (2019). De handreiking biedt gemeenten diverse relevante handelingsperspectieven om het beleid rondom vakantieparken vorm te geven. In enkele stappen schetst de handreiking de relevante proceselementen en thematische instrumenten.
  • Met de interactieve Tool Aanpak ondermijning vakantieparken kunt u als bestuurder of beleidsmedewerker van een kleine of middelgrote gemeente inzicht en overzicht krijgen in uw (beoogde) aanpak.
cover-werken-aan-integrale-vernieuwing-van-vakantieparken