Aanpak ondermijning vakantieparken

Inzicht en overzicht voor bestuurders en beleidsmedewerkers

23 januari 2020
Verouderde vakantieparken bieden een gelegenheidsstructuur voor ondermijnende criminaliteit. Het aantal ‘rode parken’ waar ondermijning-gerelateerde activiteiten plaatsvindt ligt in sommige regio’s bij 10 procent. Vaak zijn het de kleine landelijke gemeenten die naar verhouding met de grootste opgaven zitten vanwege het grote aantal vakantieparken en de ligging in het buitengebied. Maar wat komt er allemaal kijken bij de aanpak van ondermijning? De interactieve tool 'Aanpak ondermijning vakantieparken' biedt bestuurders of beleidsmedewerkers van kleine of middelgrote gemeenten inzicht en overzicht in hun (beoogde) aanpak.

Auteur(s)

Deze tool geeft je een quickscan van jouw aanpak van ondermijning op vakantieparken en stelt je in staat om te prioriteren waar de aandacht naartoe dient te gaan. Via beslisbomen met vragen en antwoordcategorieën loop je langs de vijf thema’s die van belang zijn bij de aanpak van ondermijning op vakantieparken.

De vijf thema’s zijn:

  • Bewustzijn en urgentie
  • Informatiepositie
  • Integriteit en weerbaarheid
  • Ketensamenwerking
  • Bestuurlijke verankering

Naast het geven van inzicht en overzicht in de eigen situatie is de tool ook geschikt als gespreksdocument met andere gemeenten en partijen in je regio.

Platform31_Tool_Aanpak_ondermijning_vakantieparken (1)

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Nico van Buren 06 23 01 28 28 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan