Een nieuwe generatie ouderen langer thuis

12 juni

09:30-17:00 Nieuwegein

Verrijkende (on)afhankelijkheden
Een andere kijk op afhankelijkheid, eigen regie en van betekenis zijn

Mensen hechten sterk aan zelfstandigheid gedurende hun hele leven, maar streven ook naar sociale contacten en betekenisvolle relaties. Een goed leven betekent voor velen zelf keuzes maken en verbondenheid met familie, vrienden, collega’s en buren. Het streven is naar een passende balans tussen eigen regie en de afhankelijkheid die verbondenheid met zich meebrengt.

Autonomie, vorm kunnen geven aan je leven en verbondenheid zijn de drie basisbehoeften die deze motivatie beïnvloeden. Deze conferentie onderzoekt hoe (on)afhankelijkheden een verrijking kunnen zijn voor eigen regie. Susan van Klaveren, projectleider Platform31, vertelt in een middagsessie over de geleerde lessen uit het experiment doorstroming van senioren.

Sessie 2.02: Aanpassen of verhuizen?

Senioren verhuizen niet graag. Zeker niet als aantrekkelijk en geschikt woningaanbod ontbreekt. Dat is een cruciale voorwaarde om senioren de stap te laten zetten naar een nieuwe woning. Maar wat is er nog meer nodig? Susan van Klaveren, projectleider van het experiment doorstroming van senioren, neemt je mee in de geleerde lessen. Welke organisaties kunnen een rol spelen in het proces ven bewustwording tot en met een eventuele verhuizing? En welke maatregelen zijn gedurende dit proces toe te passen? En hoe doe je dat op een manier die aansluit bij de leefwereld van senioren? Scott de Boer (regisseur Wonen, Welzijn & Zorg, Gemeente Veenendaal) vertelt je over de lokale doorstroomaanpak. Annemiek van de Haar (wooncoach, gemeente Veenendaal) neemt je mee in de verhalen van Veenendaalse senioren die overwegen te verhuizen en haar rol daarbij.

Voor wie?

Professionals, ouderen, vrijwilligers, beleidsmakers en onderzoekers.

Contact

Meer weten over doorstroming van senioren? Neem dan contact op met:

Susan van Klaveren 06 57 94 36 78 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan