Podcast31 – Stimuleren van doorstroming op de woningmarkt

24 oktober 2023
Wonen in je vertrouwde huis en omgeving, ook als je ouder wordt. Dat is voor veel ouderen belangrijk. Maar wat als je moeite krijgt om het huis te onderhouden en de zolder al jaren niet meer wordt gebruikt? En je de trap alleen zittend nog op kan? Voor buitenstaanders is het makkelijk: zij vragen zich af waarom iemand niet verhuist. Maar deze beslissing is voor veel ouderen niet zo eenvoudig. Ondertussen zetten het Rijk, gemeenten, woningcorporaties en andere partijen sterk in op doorstroming van senioren. In deze podcast geven we inzicht in het belang van doorstroming, zowel voor de woningmarkt als voor senioren zelf en hoe verschillende organisaties hierop kunnen sturen.

Door met name ouderen stimuleren om toekomstgeschikt te wonen, kan er een verhuisketen tot stand komen. Zo ontstaat doorstroming op de woningmarkt. Doorstroming is daarbij geen doel op zich, maar een manier om meer woningen beschikbaar te krijgen en meer mensen passend te laten wonen. Zo wonen meer mensen in een woning die past bij hun situatie.

Mensen aan tafel nemen een podcast opIn deze Podcast31 gaat journalist Dore van Duivenbode in gesprek met:

  • Karin Holthuizen, zestiger die samen met haar partner verhuisde van een eengezinswoning naar een appartement van woningcorporatie Vidomes.
  • Mirjam Zerstegen, kwartiermaker doorstroming sociale huur bij de provincie Gelderland.
  • Perry Hoetjes, adviseur en onderzoeker bij onderzoeksbureau Rigo.

 

Luister naar de podcast

Podcast31

In Podcast31 koppelen we beleid, praktijk én wetenschap. In elke aflevering bespreken we actuele vraagstukken en slimme aanpakken waarmee bestuurders, beleidsmakers en uitvoerders direct aan de slag kunnen. Volg Podcast31 op Spotify of Apple Podcasts.

Contact

Susan van Klaveren 06 57 94 36 78 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan