Zelfstandig wonen met een psychische zorgvraag

Zicht op doelgroepen door de WoonZorgwijzer

30 januari 2018
De WoonZorgwijzer is een data-instrument dat zichtbaar maakt waar welke zorggroepen wonen en wat hun mogelijke zorgvraag is. Het instrument is een hulpmiddel voor gemeenten, corporaties en aanbieders van zorg en welzijn om met elkaar het gesprek over het aanbod voor wonen met zorg te organiseren.

Auteur(s)

Susan van Klaveren, Johan van Iersel en Chris Schotman

Door zowel de aandoeningen als de beperkingen van de verschillende zorgdoelgroepen op een kaartbeeld te verzamelen, heeft een gemeente en haar lokale partijen een cijfermatige onderlegger voor gebiedsgericht beleid. Om kennis te maken met het instrument en de mogelijkheden ervan, organiseerde wij samen met stichting In Fact in 2017 een tweetal bijeenkomsten over de WoonZorgwijzer voor de G32-werkgroep Wonen en zorg. De gemeente Zwolle fungeerde daarbij als voorbeeldgemeente; in de analyses lag daarbij de focus op de doelgroep met een psychische zorgvraag.

 

180126_Zelfstandig_wonen_met_een_psychische_zorgvraag

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Susan van Klaveren 06 57 94 36 78 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan