Duik in de praktijk om het huisvesten van aandachtsgroepen te versnellen

8 juli 2024
Maak de doelgroep en de problematiek rond het huisvesten van aandachtsgroepen tastbaar. Dat helpt bij het maken van afspraken over de huisvesting van deze groepen. Laat bijvoorbeeld ervaringsdeskundigen vertellen waar zij tegenaan liepen en neem beslissers mee naar de praktijk. Deze en andere lessen leren we van de zes koploperregio’s van het landelijke programma 'Een thuis voor iedereen' die actief aan de slag gingen om (een evenwichtigere verdeling van) de huisvesting van aandachtsgroepen in de regio een impuls te geven. In deze visuele overzichten delen we enkele belangrijke lessen van de koplopersregio’s.

Auteur(s)

Susan van Klaveren, Maxje van der Heijden en Willemijn Lambert (Drawin)

Download de overzichten hieronder.

Een thuis voor iedereen - geleerde lessen koplopersprogramma 2

Een thuis voor iedereen - geleerde lessen koplopersprogramma

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Een thuis voor iedereen

Een grote groep mensen in onze samenleving heeft weinig uitzicht op het vinden van passende huisvesting. Onder meer psychisch kwetsbare mensen, mensen met een fysieke beperking en (dreigend) dak- en thuislozen. Maar ook bankslapers, pechvaders en ex-gedetineerden. De woon- en ondersteuningsbehoeften van deze kwetsbare groepen vergen goede samenwerking tussen wonen en zorg. In het programma ‘Een thuis voor iedereen’ ondersteunden wij koplopergebieden met kennis en kunde. De geleerde lessen komen terug in diverse publicaties, leerkringen en praktijklabs om andere regio’s vooruit te helpen.

Contact

Susan van Klaveren 06 57 94 36 78 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan