Handreiking vroegsignalering van (huur)schulden (deel 1)
Voor effectieve klantbenadering en stress-sensitieve dienstverlening door corporaties bij huurschulden.
Terugblik eerste themasessie
Fons Lustenhouwer, senior projectleider bij Platform31, leidt de online bijeenkomst ‘Vroegsignalering voor woningcorporaties’ in met een korte introductie over de wijziging van Wgs, en licht het belang van samenwerken tussen corporaties en gemeenten toe.
Pieter Roos, senior beleidsmedewerker bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, licht de beleidsdoelen en achtergronden toe van de Actielijnen Brede schuldenaanpak en de wijziging van de Wgs.
Ellen Hennekens, senior beleidsadviseur bij NVVK, en Anja Tijdhof, Implementatiemanager Verbinden Schuldendomein bij VNG, spreken over de kenmerken van vroegsignalering, de achtergrond van het Landelijk Convenant Vroegsignalering, de functie van het aanmeldportaal en de opbrengsten van vroegsignalering.
Bart de Jonge, senior jurist en belangenbehartiger bij Aedes, vertelt over de rol en positie van woningcorporaties binnen bij het Landelijk Covenant Vroegsignalering en het traject van vroegsignalering, en licht toe waarom samenwerken en het maken van duidelijke afspraken tussen gemeenten en corporaties essentieel is.
Guido van Inge, sociaal beheerder bij Portaal in Utrecht, spreekt over zijn ervaringen met het proces van vroegsignalering, wijkgeoriënteerde pilots, en hoe Portaal de wetswijziging van de Wgs heeft aangepakt.
Michiel Hasslacher, strategisch beleidsadviseur bij Domesta in Drenthe, spreekt over zijn ervaringen met vroegsignalering, de uitgangspunten en interne processen van Domesta en de resultaten van samenwerkingsafspraken. Hij zoomt ook in op de verschillende ‘to-do’s’ die voortvloeien uit de wijziging van de Wgs.