Handreiking vroegsignalering van (huur)schulden (deel 3)

Cliëntbenadering en stress-sensitieve aanpak

16 februari 2022
De driedelige Handreiking vroegsignalering (huur)schulden is bedoeld om woningcorporaties en gemeenten te inspireren en ondersteunen bij het op een goede en effectieve manier toepassen van de gewijzigde Wet gemeentelijke schuldhulpverlening. In deel 3 staat centraal hoe woningcorporaties hun dienstverlening effectiever kunnen inrichten.

Auteur(s)

De gewijzigde Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs) van 2021 is erop gericht om het vroeg signaleren van (huur)schulden makkelijker te maken. Om problematische schulden te voorkomen en om schuldhulpverlening zo nodig eerder in te zetten. De driedelige Handreiking vroegsignalering van (huur)schulden is bedoeld om woningcorporaties en gemeenten te inspireren en ondersteunen bij het op een goede en effectieve manier toepassen van de gewijzigde Wgs.

Effectievere dienstverlening woningcorporaties

Dit derde deel zoomt in op de benadering van cliënten en op hoe woningcorporaties hun dienstverlening effectiever en stress-sensitiever kunnen inrichten. Het bevat de belangrijkste bouwstenen voor een stress-sensitieve aanpak, goede voorbeelden en delen tips & tricks.

De handreiking is gebaseerd op door Platform31 en NVVK georganiseerde themasessies.

 

Handreiking-Vroegsignalering-deel3

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Fons Lustenhouwer 06 53 38 90 17 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan