Handreiking vroegsignalering van (huur)schulden (deel 1)

Samenwerking tussen woningcorporaties en gemeenten

23 november 2021
De driedelige Handreiking vroegsignalering van (huur)schulden is bedoeld om woningcorporaties en gemeenten te inspireren en ondersteunen bij het op een goede en effectieve manier toepassen van de gewijzigde Wet gemeentelijke schuldhulpverlening. In dit eerste deel staat de samenwerking tussen gemeente en woningcorporatie centraal.

Auteur(s)

De gewijzigde Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs) van 2021 is erop gericht om het vroeg signaleren van (huur)schulden makkelijker te maken. Om problematische schulden te voorkomen en om schuldhulpverlening zo nodig eerder in te zetten. De driedelige Handreiking vroegsignalering van (huur)schulden is bedoeld om woningcorporaties en gemeenten te inspireren en ondersteunen bij het op een goede en effectieve manier toepassen van de gewijzigde Wgs.

Samenwerking tussen gemeente en woningcorporatie

In dit eerste deel staat de samenwerking tussen woningcorporatie en gemeente centraal. Wat is vroegsignalering en wat betekent dit voor die samenwerking? En wat kun je zelf doen om hier goed invulling aan te geven? In deze publicatie geven we een overzicht en delen tips & tricks.

De handreiking is gebaseerd op door Platform31 en NVVK georganiseerde themasessies.

 

 

 

Handreiking-Vroegsignalering-van_huur-schulden-1

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Fons Lustenhouwer 06 53 38 90 17 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan