Nederlandse steden en hun samenwerking in Europese netwerken en programma’s

Netwerkkaart Europa

3 juni 2021
Welke Nederlandse steden zijn betrokken bij Europese samenwerkingsactiviteiten? En op welke onderwerpen werken steden samen met andere Europese steden? De Netwerkkaart Europa laat zien welke netwerken en samenwerkingsprogramma’s er in Europa bestaan en welke Nederlandse steden daaraan deelnemen. De netwerken en programma’s zijn gerangschikt op vier thema’s: Algemene samenwerking, Ruimte, Economie en Smart Cities, Sociaal en Veiligheid, en Duurzaamheid, Transport en Energie.

Auteur(s)

Martijn Kramer en Mark Westerhuis

De netwerkkaart is op verzoek van de G40-steden door Platform31 gemaakt om inzicht te krijgen in elkaars Europese activiteiten. Het maakt ook duidelijk welke focus de steden hebben in hun samenwerkingen. Op deze manier kunnen steden elkaar vinden rondom bepaalde thema’s en krijgt men een idee in welke steden kennis is en wordt ontwikkeld op de verschillende thema’s. Naast de steden van de G40 zijn ook de steden van de G4 opgenomen om ook hun activiteiten in Europa inzichtelijk te maken voor andere gemeenten. Kortom een handig instrument bij de zoektocht naar Europese kennis en ontwikkelingen in eigen land.

Netwerkkaart-Europa-2021

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Martijn Kramer 06 83 17 14 81 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan