Lokale samenwerking na de Woningwet

Een verkenning na drie jaar

28 november 2018
De herziene wet bracht aanscherping in de taken en verantwoordelijkheden en daarmee de rolverdeling van woningcorporaties, huurdersorganisaties en gemeenten op het gebied van de volkshuisvesting. Een ander onderdeel van de wet is de aanscherping van de leefbaarheidsbijdragen van woningcorporaties. Dit onderzoek voor het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en het G40-stedennetwerk gaat in op de effecten van de Woningwet op lokale samenwerking.

Auteur(s)

Dit rapport brengt in beeld wat de herziene Woningwet veranderde in de samenwerking ten behoeve van de volkshuisvestingsopgave tussen de drie lokale samenwerkingspartners. We onderzochten daarvoor tien casussen: we interviewden per casus de gemeente, een woningcorporatie en hun huurdersorganisatie over hoe zij sinds de herziene Woningwet de samenwerking ervaren bij de totstandkoming van de woonvisie en het maken van lokale prestatieafspraken.

181128_Lokale_samenwerking_na_de_Woningwet

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Vera Beuzenberg 06 83 17 13 69 LinkedIn
Fons Lustenhouwer 06 53 38 90 17 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan