Praktijkvoorbeeld Corporaties en sociale huur

Indicatieve Bestedingsruimte Woningcorporaties in de praktijk

5 voorbeelden

18 juni 2020
Woningcorporaties, gemeenten en huurdersorganisaties maken jaarlijks prestatieafspraken. Deze gaan over nieuwbouw, verkopen, woningverbetering, huurverhogingen en andere onderwerpen. Welke inspanning woningcorporaties kunnen leveren voor deze prestatieafspraken, is voor gemeenten en huurdersorganisaties echter vaak nog niet duidelijk. Aanleiding voor een praktijkonderzoek naar de toepassing van de Indicatieve Bestedingsruimte Woningcorporaties in gemeenten.

Auteur(s)

Om meer helderheid te creëren op het gebied van deze prestatieafspraken, publiceert de rijksoverheid de Indicatieve Bestedingsruimte Woningcorporaties (de IBW). De IBW geeft een eerste indicatie van de beschikbare ruimte en daarmee informatie voor het gesprek tussen corporaties, gemeenten en huurdersorganisaties. Platform31 onderzocht in 5 gemeenten hoe de IBW wordt toegepast.

Platform31_-_IBW_in_de_praktijk

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden
Wat is de IBW?

In de IBW staat hoeveel de corporatie, boven op de al bestaande plannen, maximaal kan lenen voor huurverlaging, renovatie of nieuwbouw.

Contact

Vera Beuzenberg 06 83 17 13 69 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan