Publicatie Flexwonen

De magic mix als zachte landing in de wijk

Gemengd wonen voor uitstromers uit het beschermd wonen en de maatschappelijke opvang

11 januari 2018
Intramuraal is uit, zelfstandig wonen is in. Op basis van deze visie wordt gewerkt aan de uitstroom uit beschermd wonen en de maatschappelijke opvang naar de wijk. De commissie Toekomst Beschermd Wonen (commissie Dannenberg) noemt een aantal randvoorwaarden waaraan een woonplek moet worden voldaan, wil zelfstandig wonen in de wijk van mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid slagen.

Dit onderzoek richt zich op de wijze waarop het domein wonen kan bijdragen aan deze randvoorwaarden. We focussen daarbij specifiek op de opkomende woonvorm de ‘magic mix’, woonprojecten waar verschillende doelgroepen bewust samenwonen en -leven en verbindingen met elkaar aangaan. Aan de hand van tien projecten onderzoeken wij of het doelbewust gemixt huisvesten van bewoners ondersteunend is voor het weer zelfstandig wonen van mensen met een psychische kwetsbaarheid.

180110_De_magic_mix_als_zachte_landing_in_de_wijk

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Susan van Klaveren 06 57 94 36 78 LinkedIn
Jeroen van der Velden 06 57 94 22 58 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan