De kracht van de stad in tweevoud

een essay over goed bestuur en doorslaggevende personen

15 februari 2015
De kracht van de stad ligt aan twee kanten: de kant van de doorslaggevende personen ('best persons') en de kant van de spelbepalende institutie ('good governance'). Deze kanten moeten stevig aan elkaar gekoppeld zijn. Dit betoog doet auteur Frank Hendriks in het essay De kracht van de stad in tweevoud, onderdeel van de zogenoemde brugprojecten Kennis voor Krachtige steden.

Auteur(s)

Frank Hendriks

Als voorbeeld gebruikt Hendriks Brainport Regio Eindhoven, momenteel een breed bekend en erkend succesnummer. Maar welke verklaring ligt er achter het succes? Was het de krachtige, visionaire Rein Welschen die van 1992 tot 2003 burgemeester van Eindhoven was? Of waren het de institutionele kenmerken die de Brabantse stedelijke regio onderscheiden? Hendriks maakt in het essay duidelijk dat het antwoord op deze vragen niet aan een kant moeten worden gezocht.

Aan dit essay liggen twee grote onderzoeksprojecten ten grondslag die binnen het programma Kennis voor Krachtige Steden zijn uitgevoerd. Dit essay slaat een brug tussen het persoonsgerichte onderzoek en het institutiegerichte onderzoek.

Essay_De_kracht_van_de_stad_in_tweevoud

De kracht van de stad in tweevoud

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Jan Kastje 06 53 22 02 16

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan