Collegiale ondersteuning in de praktijk

16 april 2019
Collegiale ondersteuning in de corporatiesector houdt in dat een of meerdere corporaties met veel investeringsruimte een financieel armlastige corporatie ondersteunen bij het verwezenlijken van de volkshuisvestelijke opgaven in het gebied. De Indicatieve Bestedingsruimte Woningcorporaties (IBW) in 2016 heeft zichtbaar gemaakt dat er grote verschillen zijn in de financiële slagkracht van corporaties, gemeenten en regio’s. Dat zet dit onderwerp op de agenda.

Auteur(s)

Er zijn verschillende succesvolle voorbeelden van collegiale ondersteuning. Toch lukt het nog niet altijd om collegiale ondersteuning van de grond te krijgen terwijl uit de enquête die Platform31 en Aedes uitzette blijkt dat 35 procent van de bestuurders vindt dat de opgaven en middelen niet in balans zijn.

Platform31 interviewde bestuurders die eerder collegiale ondersteuning hebben toegepast of waarvan wij verwachtten dat deze hiervoor open zouden staan, over hun drijfveren om wel of niet in te zetten op collegiale ondersteuning. Verder krijgt u inzicht in:

  • de wet- en regelgeving rondom collegiale ondersteuning
  • vormen van collegiale ondersteuning
  • hoe te starten met collegiale ondersteuning

De publicatie eindigt met een vijftal aanbevelingen.

Collegiale-ondersteuning-in-de-praktijk

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Fons Lustenhouwer 06 53 38 90 17 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan