Arbeidsmarkt- en woningmarktdynamiek

23 februari 2015
Trends als globalisering, vergrijzing, nieuwe communicatietechnologie en nieuwe manieren van werken zorgen er voor dat de ruimtelijke verdeling van economische activiteit verandert. Steeds meer grote steden beseffen dan ook dat het goed is mee te gaan met deze trends en niet tegen de stroom in te roeien.

Auteur(s)

prof. dr. Henri L.F. de Groot

De auteur van het essay Arbeids- en woningmarktdynamiek, prof. dr. Henri L.F. de Groot, identificeert in het essay vier thema’s of dilemma’s die beleidsmakers het best kunnen benaderen met een flexibele, adaptieve aanpak. Zo constateert hij een regionaal-economische dynamiek, die niet te voorspellen valt. Ook regionale krimp vraagt om meebewegen in plaats van krampachtig vasthouden. Ten derde stelt hij voor dat beleidsmakers ook op de huurmarkt de stroom meegaan, bijvoorbeeld door meer plaats maken voor hogeropgeleiden. Het sorteerproces en slotte van hoogopgeleide forensen die aantrekkelijk willen wonen en lange reistijd op de koop toe nemen, vragen ook om ruimte van het beleid.

Dynamische ontwikkelingen vragen om een zeer adaptief beleid. Dat kan leiden tot grotere (regionale) verschillen en meer heterogeniteit, die aan alle Nederlandse burgers ten goede kunnen komen.

Essay_Arbeids-_en_woningmarktdynamiek

Arbeidsmarkt- en woningmarktdynamiek

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan