Slim samenwerken in de warmtetransitie

Poolen van capaciteit en kennis in een schaarse arbeidsmarkt

10 juli 2024
Krachten bundelen in de energie- en warmtetransitie door regionale samenwerking en pooling van capaciteit en expertise, is een slimme oplossing om met personeelstekort om te gaan. Dit overzicht van expertcentra, flex- en traineepools in Nederland beschrijft de onderdelen van zulke oplossingen en per onderdeel de ‘smaken’ waaruit je kunt kiezen.

Gemeenten en andere partners in de warmtetransitie ervaren personeelstekorten op alle niveaus; strategisch, technisch, procesmatig en uitvoerend. Regionale of provinciale ondersteuning daarbij kan allerlei vormen aannemen. Platform31 is samen met het Nationaal Programma Lokale Warmtetransitie (NPLW) gestart met ondersteuning voor het onderzoeken en oprichten van regionale arbeidspools (oftewel ‘flexpools’) en energiedienstencentra. Deze publicatie maakt op basis van interviews met betrokkenen van 9 initiatieven inzichtelijk aan welke knoppen je kunt draaien.

Waar komen de mensen te werken? Hoe verdeel je de lasten? Wie is verantwoordelijk? Hoe borg je opgedane kennis en hoe zorg je voor goede bestuurlijke borging? De inzichten worden samengevat in een Menukaart Flexpool.

SlimSamenwerkenInDeWarmtetransitie

Slim samenwerken in de warmtetransitie

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden
Hidden

Contact

Roos Marinissen 06 57 94 37 65

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan