Praktijkvoorbeeld Omgevingswet Wonen senioren

Aandacht voor vergrijzing in de omgevingsvisie

14 september 2022 | Leestijd: < 1 minuut
Nederland vergrijst in hoog tempo. Dat heeft invloed op ruimtelijke opgaven voor het wonen, de woonomgeving, nabijheid van zorg en voorzieningen, sociale netwerken en mobiliteit. Belangrijk dus om hier in de gemeentelijke omgevingsvisies aandacht aan te besteden. Deze factsheet laat zien hoe vijf gemeenten dit uitwerken.

Nederland vergrijst in hoog tempo. Grotere groepen mensen worden minder mobiel. Dat heeft invloed op ruimtelijke opgaven voor het wonen, de woonomgeving, nabijheid van zorg en voorzieningen, sociale netwerken en mobiliteit. Het is daarom logisch dat gemeentelijke omgevingsvisies hier aandacht aan besteden.

Deze factsheet bevat een beknopte analyse van de wijze waarop verschillende gemeenten (Deventer, Nieuwegein, Sluis, West Betuwe en Zwolle) dit thema agenderen, het opnemen in hun (ontwerp)visie en dit concreet maken in ruimtelijke keuzen.

 

Factsheet_Aandacht_voor_vergrijzing_in_de_omgevingsvisie

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Jontsje Fennema 06 12 81 17 01
Maarten Hoorn Wonen en ruimte 06 10 15 67 08 LinkedIn
Annette Duivenvoorden 06 35 11 58 12 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan