Instrumenten en uitvoering – utiliteit in de warmtetransitie

30 mei

11:00-12:30 online

Inschrijven/Aanmelden

Gemeenten zijn aan zet om alle stakeholders mee te nemen in de warmtetransitie op wijkniveau maar concurreren met veel andere partijen voor de aandacht van ondernemers. In deze bijeenkomst bespreken we instrumenten die gemeenten kunnen inzetten, waaronder het nieuwe eindgebruikersonderzoek van het ministerie van BZK. We gaan in op de toepassingsmogelijkheden en er komen ook nog een aantal bestaande ondersteuningsmaatregelen van gemeenten aan bod.

Welke positie kun je als gemeente innemen om ondernemers zo te ondersteunen dat zij mee willen in de warmtetransitie? En welk type instrumenten kun je daar het beste voor inzetten? Er bestaat een groot aanbod van regelingen, subsidies en instrumenten om ondernemers te ondersteunen in de warmtetransitie, waaronder het nieuwe eindgebruikersonderzoek van het ministerie van BZK. Een van de belangrijkste resultaten van het onderzoek tot nu toe is een landelijk overzicht op wijkniveau van aanwezige utiliteitsbouw en bijbehorend aardgasverbruik. Tijd om over te gaan op uitvoering!

Leren van gemeenten én feedback aan BZK

De bijeenkomst is gericht op gemeenteambtenaren die willen leren hoe utiliteitsbouw betrokken kan worden in de warmtetransitie. Tijdens de bijeenkomst kun je leren van de aanpak van andere gemeenten en krijg je de kans om in contact te komen met andere ambtenaren in een vergelijkbare positie. Daarnaast is het bij deze bijeenkomst mogelijk om de vertegenwoordiger van BZK feedback te geven op het tussentijdse product van het eindgebruikersonderzoek, zodat het eindresultaat zo goed mogelijk aansluit op de behoeften.

Programma

Tijdens het webinar komt het volgende aan bod:

  • Context: verschillende type regelingen en programma’s
  • Goede voorbeelden: gemeentelijke ondersteuning aan ondernemers
  • Eindgebruikersonderzoek van het ministerie van BZK

Contact

Martijn Kramer 06 83 17 14 81 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan