Publicatie Energietransitie

Commerciële utiliteitsgebouwen verduurzamen

Inzicht in stappen naar een uitvoeringsplan

14 december 2022
Utiliteitsbouw ook van het gas af? Daarvoor is overzicht in belangen, kansen en te zetten stappen nodig. Interactieve infographics geven inzicht in de stappen die nodig zijn om ondernemers mee te krijgen in uitvoeringsplannen voor de energietransitie.

Auteur(s)

Martijn Kramer, Pepijn Lijklema en Mark Westerhuis

Veel gemeenten zijn bezig met de energietransitie in wijken. Naast het verduurzamen van woningen moeten ook de utiliteitsgebouwen mee in deze transitie. Het is nodig om samen met de ondernemers en vastgoedeigenaren te komen tot een uitvoeringsplan.

De interactieve infographics geven inzicht in de processtappen die organisatorisch en participatief nodig zijn om dit te bereiken. Gemeenteambtenaren krijgen handvatten om een proces in te richten om ondernemers en vastgoedeigenaren te betrekken in de transitie van commercieel vastgoed naar aardgasvrij en CO₂-neutraal.

De infographics sluiten aan op de stappen die een gemeente doorloopt in het traject dat zij met bewoners doorlopen om woningen aan te passen. Gemeenten kunnen hiermee de utiliteitsgebouwen die in en om woningen staan meenemen in het uitvoeringsplan en het participatietraject met ondernemers en vastgoedeigenaren aansluiten op dat met bewoners.

Leerkring Utiliteitsgebouwen in aardgasvrije wijken

Deze infographic is gemaakt als kennisproduct van de leerkring ‘Utiliteitsgebouwen in aardgasvrije wijken’ die Platform31 in 2021 is gestart.

Contact

Martijn Kramer 06 83 17 14 81 LinkedIn
commerciele-utiliteitsgebouwen-verduurzamen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan

Bekijk volledige overzicht nieuwsbrieven & updates