Download

pdf, 7 MB

×

Download bestand

* Van beleidstafel naar keukentafel – en terug

Interactieve Pdf, 1,6 MB

Let op: Niet alle browsers en tablets ondersteunen de interactiviteit van deze pdf. Downloaden en openen met een pdf-reader op laptop of PC werkt het beste.

Vernieuwd – Van beleidstafel naar keukentafel

Maken wijkteams hun beloften waar? Komen de verwachtingen van de beleidstafel daadwerkelijk uit in de praktijk? Welke drempels komen wijkteams in de praktijk tegen? In de poster van het interactieve instrument Van beleidstafel naar keukentafel – en terug vindt u vier schematische hulpmiddelen. Deze vernieuwde versie is aangepast aan de ontwikkeling van de praktijk in het land. In drie stappen kunt u als beleidsadviseur hier zelf mee aan de slag. Dit kan met een papieren versie (poster) of met het interactieve digitale instrument.

Stap 1: In gesprek over de beleidsverwachtingen

Scherp uw eigen wijkteam-verwachtingen en die van uw collega’s nog eens aan. Wat beoogden we ook alweer precies? Met hulpmiddel 1 kunt u aan de hand van vier heldere basisprincipes bepalen wat uw beleidsverwachtingen ook alweer zijn. Per principe zijn de invullingen genoemd zoals die zichtbaar zijn in de landelijke praktijk. Welke hanteert u in uw beleid?

Stap 2: In gesprek over de dagelijkse praktijk

In de dagelijkse praktijk kunnen allerlei drempels ervoor zorgen dat deze verwachtingen niet volledig uit de verf komen. In gesprek met enkele wijkteamleden identificeert u welke drempels spelen aan de hand van hulpmiddel 2. En zien zij eventueel nog andere drempels?

Stap 3: Het totaalplaatje

Het totaalplaatje komt in beeld door de opbrengst uit het gesprek in stap 1 (beleidsverwachtingen) en de opbrengst uit het gesprek in stap 2 (praktijkkennis) naast elkaar te leggen. Staan er drempels in de weg die ervoor zorgen dat uw verwachtingen niet uitkomen? Dat kan aanleiding zijn om beleidsmatig bij te sturen. Hulpmiddel 3 biedt u een kader waarmee u uw monitor in kan richten. In hulpmiddel 4 vindt u mogelijke stuurknoppen om een principe te versterken.

Poster bestellen

Wilt u de papieren poster van het instrument Van beleidstafel naar keukentafel – en terug hebben? Neem dan contact op met lydia.sterrenberg@platform31.nl.

Deze vernieuwde versie is gebaseerd op de praktijkstudie Van beleidstafel naar keukentafel – en terug.