Vernieuwd – Van beleidstafel naar keukentafel

30 april 2018
Deze vernieuwde versie is aangepast aan de ontwikkeling van de praktijk in het land. In drie stappen kun je als beleidsadviseur hier zelf mee aan de slag. Dit kan met een papieren versie (poster) of met het interactieve digitale instrument.

Auteur(s)

Jochem Heemskerk, Wouter Vos, Jochum Deuten en Anne-Marie Rijssenbeek

Stap 1: In gesprek over de beleidsverwachtingen

Scherp uw eigen wijkteam-verwachtingen en die van uw collega’s nog eens aan. Wat beoogden we ook alweer precies? Met hulpmiddel 1 kunt u aan de hand van vier heldere basisprincipes bepalen wat uw beleidsverwachtingen ook alweer zijn. Per principe zijn de invullingen genoemd zoals die zichtbaar zijn in de landelijke praktijk. Welke hanteert u in uw beleid?

Stap 2: In gesprek over de dagelijkse praktijk

In de dagelijkse praktijk kunnen allerlei drempels ervoor zorgen dat deze verwachtingen niet volledig uit de verf komen. In gesprek met enkele wijkteamleden identificeert u welke drempels spelen aan de hand van hulpmiddel 2. En zien zij eventueel nog andere drempels?

Stap 3: Het totaalplaatje

Het totaalplaatje komt in beeld door de opbrengst uit het gesprek in stap 1 (beleidsverwachtingen) en de opbrengst uit het gesprek in stap 2 (praktijkkennis) naast elkaar te leggen. Staan er drempels in de weg die ervoor zorgen dat uw verwachtingen niet uitkomen? Dat kan aanleiding zijn om beleidsmatig bij te sturen. Hulpmiddel 3 biedt u een kader waarmee u uw monitor in kan richten. In hulpmiddel 4 vindt u mogelijke stuurknoppen om een principe te versterken.

poster-Beleidstafel-Keukentafel-Wijkteams-A1-2018

Poster

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden
Hidden
Beleidstafel-Keukentafel-Hulpmiddel-1-2018-1525097164

Interactieve PDF

Download deze publicatie

Contact

Lydia Sterrenberg 06 57 94 18 06 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan