Gemeenschapsopbouw met ouderen

Een kwestie van professionaliteit

De wens om sociale contacten aan te gaan, is voor ouderen vaak de reden om in een wooncomplex voor ouderen te gaan wonen. Eenmaal in dat complex zijn zij best bereid en in staat te investeren in de vitaliteit van hun woongemeenschap. Maar dat kunnen zij niet alleen. Een enthousiasmerende en betrokken professional is onontbeerlijk om woongemeenschappen op den duur sociaal en levendig te krijgen, zo blijkt uit het experiment Vitale woongemeenschappen van Platform31 en Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg.

Meer informatie over het experiment leest u in deze flyer (download aan de linkerkant).

Experiment Vitale woongemeenschappen

Het experiment Vitale woongemeenschappen maakt deel uit van het Langer thuisprogramma van Platform31 en KCWZ. Co-financiers zijn Fonds Nuts-Ohra – Meer veerkracht, Langer thuis en stichting FLOW. Ontwikkelaar van de methode Studio BRUIS: ActivAge, Begeleidend onderzoek en evaluatie: Universiteit voor Humanistiek.

Training en learning community

Zoekt u meer reuring en gezelligheid in uw seniorencomplex? Wilt u zelf aan de slag met de methode Bruis? In de training en learning community ‘Studio Bruis – Samen buurten’ leert u hoe u uw wooncomplex bruisend kan maken.

Cover folder vitale woongemeenschap