Investeren in ‘sociale riolering’ helpt tegen gezondheidsongelijkheid
Wijkbewoners kennen hun buurt. Werk samen aan een gezonde omgeving door hun netwerken en ontmoetingsplekken te versterken.
De beschrijvingen, conclusies en aanbevelingen in dit rapport zijn gebaseerd op de ervaringen in de tien proeftuinen, al zijn bij enkele deelonderzoeken uit de experimentenperiode ook woonservicegebieden betrokken die niet tot de proeftuinen behoorden.
In ‘Woonservicegebieden klaar voor de volgende ronde’ leest u de aanbevelingen voor verdere acties die alle betrokken partijen, van lokale partners, via de landelijke overheid tot de bewoners zelf zouden kunnen ondernemen om woonservicegebieden succesvol te realiseren. Die aanbevelingen zijn gebaseerd op de ervaringen uit de proeftuinen. In het Experimentenprogramma woonservicegebieden leest u welke proeftuinen dat waren en hoe het programma was ingericht.
De ontwikkelmodules van het experimentenprogramma leidden tot zes uitgewerkte bestanddelen van woonservicegebieden. In Bouwstenen van een woonservicegebied leest u waar de ontwikkelmodule uit bestond, welke resultaten de proeftuinen in die module behaalden en welke lessen voor de toekomst daaruit te halen zijn.
Ten tijde van de productie van dit rapport liepen er verschillende onderzoeken naar de effecten en de inhoud van woonservicegebieden. In Onderzoek naar effecten woonservicegebieden (pdf) uit 2010 vindt u de voorlopige resultaten. Op diverse plaatsen vindt u links naar andere delen binnen dit rapport, maar ook links naar bijvoorbeeld rapporten die op verschillende websites worden aangeboden.
"*" geeft vereiste velden aan