Woonservicegebieden klaar voor de volgende ronde

14 maart 2012
In dit adviesrapport maakt de SEV de balans op van drie jaar experimenteren in tien proeftuinen woonservicegebieden en doet op basis van de resultaten van die experimenten uitspraken over hoe het concept woonservicegebied verder ontwikkeld kan worden.

Auteur(s)

Netty van Triest en George de Kam

De beschrijvingen, conclusies en aanbevelingen in dit rapport zijn gebaseerd op de ervaringen in de tien proeftuinen, al zijn bij enkele deelonderzoeken uit de experimentenperiode ook woonservicegebieden betrokken die niet tot de proeftuinen behoorden.

In ‘Woonservicegebieden klaar voor de volgende ronde’ leest u de aanbevelingen voor verdere acties die alle betrokken partijen, van lokale partners, via de landelijke overheid tot de bewoners zelf zouden kunnen ondernemen om woonservicegebieden succesvol te realiseren. Die aanbevelingen zijn gebaseerd op de ervaringen uit de proeftuinen. In het Experimentenprogramma woonservicegebieden leest u welke proeftuinen dat waren en hoe het programma was ingericht.

De ontwikkelmodules van het experimentenprogramma leidden tot zes uitgewerkte bestanddelen van woonservicegebieden. In Bouwstenen van een woonservicegebied leest u waar de ontwikkelmodule uit bestond, welke resultaten de proeftuinen in die module behaalden en welke lessen voor de toekomst daaruit te halen zijn.

Ten tijde van de productie van dit rapport liepen er verschillende onderzoeken naar de effecten en de inhoud van woonservicegebieden. In Onderzoek naar effecten woonservicegebieden (pdf) uit 2010 vindt u de voorlopige resultaten. Op diverse plaatsen vindt u links naar andere delen binnen dit rapport, maar ook links naar bijvoorbeeld rapporten die op verschillende websites worden aangeboden.

woonservicegebieden-klaar-voor-de-volgende-ronde

Woonservicegebieden klaar voor de volgende ronde

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Netty van Triest 06 57 94 35 26 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan