Publicatie Schuldhulpverlening

Vernieuwde editie De eindjes aan elkaar knopen

7 februari 2017
Een jaar na de eerste editie is de handreiking De eindjes aan elkaar knopen een standaardwerk in de dagelijkse ondersteuning van wijkteamprofessionals, vrijwilligers en anderen die mensen met schulden ondersteunen. Sindsdien is de behoefte aan praktische kennis en inzichten in het complexe systeem rond schuldhulpverlening gegroeid. Aanleiding voor deze geactualiseerde en uitgebreide versie. Een handboek voor dagelijks gebruik én met verdiepende theorie.

Auteur(s)

Er is het nodige veranderd in de wet- en regelgeving en geven recente onderzoeken onder andere op het gebied van neurowetenschappen en gedrag ons aanknopingspunten om onze dienstverlening aan mensen met risicovolle of problematische schulden effectiever te maken. Deze nieuwe ontwikkelingen kregen zo veel mogelijk een plaats in deze geactualiseerde uitgave.

Hoe beïnvloeden schulden het gedrag van mensen? Welke bevoegdheden hebben schuldeisers, incassobureaus en deurwaarders? Hoe is het stelsel van schuldhulpverlening ingericht? De auteurs geven antwoord op deze en nog veel meer vragen. Zo helpen zij u op weg bij het vormgeven van een integrale aanpak. Nieuw is ook een door advocaat Erica Schruer opgestelde brievenbijlage met voorbeeldbrieven waarmee u concrete situaties aan kunt pakken. Daarmee kunt u als sociale professional echt het verschil maken.

De_eindjes_aan_elkaar_knopen_De_update

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Frank Wassenberg 06 57 94 35 92 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan