Publicatie Landelijk gebied

Vergunninghouders in krimpregio’s

Hoe wordt dit succesvol voor beide partijen?

27 juni 2016
Gemeenten moeten dit jaar meer dan 45.000 vluchtelingen met een verblijfsvergunning (vergunninghouders) aan een woning helpen. In veel gemeenten is dat een puzzel. De huisvesting blijft op dit moment ver achter bij de toestroom van vergunninghouders. In krimpregio’s is de situatie anders, daar zijn woningen sneller beschikbaar. Maar is het wel verstandig om vergunninghouders daar te huisvesten?

Auteur(s)

Vera Beuzenberg, Radboud Engbersen en Anne-Jo Visser

In krimpregio’s zijn woningen sneller beschikbaar, maar hoe zijn hier de kansen op succesvolle integratie in de samenleving? De nieuwe Nederlanders kunnen een verrijking en oplossing betekenen voor het maatschappelijke probleem van bevolkingsdaling.

Daarnaast kunnen vergunninghouders draagkracht creëren voor voorzieningen. Maar hoe zit het met andere onderwerpen, zoals werkgelegenheid, sociale samenhang, sociale voorzieningen en integratie? Wat bieden krimpgebieden dat grote steden niet (kunnen) bieden? Wat is het voordeel voor vergunninghouders om zich te settelen in krimpregio’s?

In het kennisatelier ‘vergunninghouders in krimpregio’s’ zetten experts hun tanden in dit thema. Ze zochten zowel de kansen van krimpgebieden voor vergunninghouders als de kansen van vergunninghouders voor krimpgebieden.

Vergunninghouders_in_krimpregio_s

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Vera Beuzenberg 06 83 17 13 69 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan