Verbeter je samenwerking: Weer thuis in de wijk

Meerpartijensamenwerking gericht op de doorstroom vanuit beschermd wonen en maatschappelijke opvang

17 september 2020
Hoe kunnen samenwerkingsverbanden die de doorstroom uit het beschermd wonen en maatschappelijke opvang willen versnellen hun doel bereiken door beter samen te werken? Gemeenten, corporaties en zorginstellingen beseffen dat zij hierbij van elkaar afhankelijk zijn. Deze handreiking, gebaseerd op hun praktijkervaringen en theoretische achtergronden, helpt hen en anderen om hun samenwerking een nieuwe impuls te geven. En er zo voor te zorgen dat de mensen voor wie ze aan de slag zijn zich 'Weer thuis in de wijk' voelen.

Auteur(s)

We constateerden dat de volgende uitdagingen in een meerpartijensamenwerking aanwezig zijn:

  • Uitdaging 1: Van wal komen (en waarom dat niet vanzelf gaat)
  • Uitdaging 2: De samenwerking passend organiseren
  • Uitdaging 3: Impasses voorkomen

De handreiking biedt inzicht in de dynamieken van meerpartijensamenwerking en bevat praktische handvatten voor veelvoorkomende uitdagingen of ervaren knelpunten in de samenwerking bij de uitstroom vanuit beschermd wonen en maatschappelijke opvang. We richten ons hierbij tot diegenen die een samenwerking willen opzetten, begeleiden en/of verbeteren. Dit kunnen procesbegeleiders zijn of initiatiefnemers, maar ook de deelnemers aan het samenwerkingsverband.

Het kennisprogramma Meerpartijensamenwerking Weer Thuis maakte onderdeel uit van het Actieprogramma Weer Thuis! van de samenwerkingsorganisaties Aedes, VNG, Federatie Opvang, GGZ Nederland, Leger des Heils, RIBW Alliantie.

Verbeter-je-samenwerking-weer-thuis-in-de-wijk

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Netty van Triest 06 57 94 35 26 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan