Trendtalk: Meer woonruimte creëren

13 november 2023
De vraag naar woonruimte is veel groter dan het aanbod. Dus moet er meer en sneller gebouwd worden, vinden ook provincies. Zij stellen daarvoor de komende jaren geld, capaciteit en kennis ter beschikking. Hun bijdragen lopen uiteen van aanjaagteams en fondsen tot het opzetten van pools met flexibel inzetbare experts. In deze Trendtalk vragen we ons af óf en hoe de aanpakken die zijn gekozen door de verschillende provincies écht gaan zorgen voor meer tempo in de woningbouw. En of er daarbij voldoende aandacht is voor toekomstbestendigheid en voor het benutten van de bestaande woningvoorraad, zoals door woningdelen en woningsplitsen. Gemeenten en woningcorporaties zijn nu aan zet. Kunnen zij met dit beleid uit de voeten?

Deze en andere vragen legt Thomas van Zijl (BNR) in deze podcast voor aan:

  • Arno Janssen, wethouder wonen in Papendrecht en pijler voorzitter pijler Ruimte van de M50
  • Karin Schrederhof, wethouder wonen in Delft voorzitter van de G40 themagroep woningmarkt
  • Bert Koonstra, wethouder wonen in Noardeast-Fryslân
  • Ruud Dorenbos, Platform31. Hij analyseerde de provinciale bestuursakkoorden 2024-2027
Luister de trendtalk

Analyse van de provinciale bestuursakkoorden

Deze Trendtalk is gebaseerd op de analyse van de provinciale bestuursakkoorden 2023-2027. Platform31 geeft met deze analyse inzicht in de opgaven, speerpunten en beleidsvoornemens van de verschillende provincies. De analyse zoomt in op 9 thema’s, waaronder ook landelijk gebied, energie en klimaat, economie, mobiliteit en veiligheid. Doel ervan is dat provincies  elkaar inspireren en van elkaar leren.

Contact

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan