Terugkijken: Haalbaarheidsscan woonvarianten senioren

Rekenen aan uw nieuwe wooninitiatief voor senioren? Check de financiële haalbaarheid

29 juni 2022 | Leestijd: 2 minuten
Er is grote behoefte aan nieuwe woonvormen en -concepten waar senioren prettig oud kunnen worden, maar het aanbod blijft sterk achter op de vraag. Platform31 helpt initiatiefnemers van nieuwe woonvormen praktisch op weg. Niet alleen met relevante kennis en inspirerende voorbeelden, ook met de online haalbaarheidsscan. Annette Duivenvoorden (Platform31), Jasper Klapwijk (Kantelingen) en Marc van den Berg (RVO) gingen tijdens een webinar in op het kennisprogramma Woonvarianten senioren, het berekenen van de haalbaarheid en de twee Stimuleringsregelingen Wonen en Zorg en Ontmoetingsruimten voor Ouderen. Kijk de verschillende onderdelen van het webinar terug.

De scan helpt u bij het opstellen van een businesscase voor uw project. Op basis van de projectinformatie krijgt u overzicht in uw bouwproject, de exploitatie en de benodigde financieringen. Mocht u deze niet sluitend krijgen, dan geeft de scan inzicht aan welke knoppen u kunt draaien.

Woonvarianten voor senioren

Annette Duivenvoorden (Platform31) deelt haar kennis uit het programma Woonvarianten senioren.

Wooninitiatief met ruimte voor de buurt

Loraine Smith, een van de initiatiefnemers van De Bundel in Amsterdam Nieuw West, belicht kort de ambitie van het wooninitiatief met ruimte voor de buurt.

Haalbaarheidsscan

‘Voor een goed plan is altijd geld‘, stelt Jasper Klapwijk (Kantelingen). Aan de hand van twee wooninitiatieven gaat hij in op de haalbaarheid en hoe je dit invult in de haalbaarheidsscan.

 

Stimuleringsregeling RVO

Marc van den Berg geeft toelichting op de twee stimuleringsregelingen: Wonen en Zorg en Ontmoetingsruimten voor Ouderen.

Vraag en antwoord

In het laatste blok van de webinar staan vragen van de aanwezigen centraal: over de regeling, het inzetten van de online haalbaarheidsscan en andere vragen.

De gelanceerde haalbaarheidsscan gaat in op het concept van de Woonmix, zoals opgesteld in de publicatie Stappenplan voor het toetsen van de financiële haalbaarheid.

Subsidies Stimuleringsregeling Wonen en Zorg 2023

Particuliere initiatiefnemers en sociale ondernemers kunnen ook in 2023 een subsidieaanvraag indienen voor de haalbaarheidsfase. Vul de SWZ Quickscan in of uw plan hiervoor in aanmerking komt. Ook is er de Stimuleringsregeling ontmoetingsruimten in ouderenhuisvesting (SOO).

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan