Terugblik op het Jaar van de Ruimte

14 april 2016
Op 15 december 2015 werd het Jaar van de Ruimte afgesloten in de Rijtuigenloods in Amersfoort. In het Jaar van de Ruimte organiseerden we het maatschappelijke, politieke en professionele debat over de ruimtelijke toekomst van Nederland. Dit jaar vestigden we de aandacht op de nieuwe ‘era van ruimtelijk handelen’, met als centrale vraag: Wie Maakt Nederland.

Auteur(s)

Jeroen Niemans

Zeven concrete ruimtelijke opgaven en vijf principes voor samenwerking

Het Jaar van de Ruimte leverde een gedeelde toekomstagenda op. Er liggen nu zeven concrete ruimtelijke opgaven en vijf principes voor samenwerking op tafel, die uiteindelijk terecht moeten komen in de haarvaten van de samenleving. Het is nu aan de provincie- en gemeentebesturen om hier handen en voeten aan te geven.
Selectie van activiteiten
Nu het Jaar van de Ruimte officieel is afgesloten, maakt Platform31 de balans op. In totaal werden er 106 evenementen aangemeld voor de agenda van het Jaar van de Ruimte.

In deze terugblik brengen we een selectie van de activiteiten in beeld die mede mogelijk werden door een financiële bijdrage vanuit het Fonds2015. Sponsoren die hierop waren aangesloten zijn: Bouwend Nederland, gemeente Almere, gemeente Haarlemmermeer, IPO, ministeries van BZK, EZ en IenM, Planbureau voor de Leefomgeving, Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (ministerie OCW), Rijkswaterstaat, RIVM, Schiphol, Unie van Waterschappen.

Terugblik-op-het-Jaar-van-de-Ruimte

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Maarten Hoorn Wonen en ruimte 06 10 15 67 08 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan