Publicatie Arbeidsmarkt

Stimuleren van leren en werken in de techniek in Haarlemmermeer & Haarlem

Eindrapportage

30 november 2016
Sinds 2012 spant de gemeente Haarlemmermeer zich in om jongeren te laten kiezen voor een technische opleiding. Met succes, zo bleek uit diverse gesprekken met de gemeente Haarlemmermeer. Met behulp van instituut Gak onderzocht Platform31 wat zo bijzonder is aan deze aanpak en hoe de lessen in deze gemeente kunnen worden opgewerkt en toegepast in andere gemeenten.

Het onderzoeksrapport brengt de aansluitingsproblematiek op de arbeidsmarkt in en rond Haarlem en Haarlemmermeer in beeld, doet verslag van de evaluatie van de aanpak in Haarlemmermeer en presenteert de resultaten van de evaluatie van de activiteiten aan het Haarlem College en het Sterren College. Deze onderwijsinstellingen hebben jongeren voorgelicht over een opleiding en baan in de techniek.

Op basis van de resultaten van dit onderzoek zijn enkele algemene lessen en inzichten van belang die het leren en werken in de techniek stimuleren.

170112_Stimuleren_van_Leren_en_Werken_in_de_Techniek_-_Haarlem_en_Haarlemmermeer_def

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Joost van Hoorn Economie en bestaanszekerheid 06 57 94 36 56 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan