Publicatie Wonen senioren

Oud worden in Nederland

23 juni 2017
Dit magazine gaat over een onderwerp dat iedereen raakt: oud worden. Het is tot stand gekomen in samenwerking met het Sociaal en Cultureel Planbureau.

Auteur(s)

Lotte Vermeij en Radboud Engbersen

Het aantal kwetsbare ouderen neemt toe. Ouderen wonen ook steeds langer zelfstanding met minder professionele ondersteuning. Hierdoor wordt de buurt belangrijker voor hun kwaliteit van leven. In dit magazine staat de relatie tussen ouderen en hun woonomgeving centraal. Vanuit verschillende invalshoeken belichten we het belang van buurten en dorpen voor zelfstandig wonende ouderen.

Waar het Sociaal en Cultureel Planbureau maatschappelijke veranderingen en nieuwe wetgeving volgt en analyseert, probeert Platform31 deze wetenschappelijke kennis zo goed mogelijk te vertalen in concrete aanbevelingen aan gemeenten en andere betrokken partijen. Voor beide activiteiten (duiding en vertaling) is adequate lokale kennis nodig. Dit magazine maakt dat duidelijk: verhalen over oud worden in Rotterdam, Nieuwegein en het Drentse dorpje Zwiggelte vormen het hart ervan. Deze worden aangevuld met actuele statistische informatie over de vergrijzing, een kleine geschiedenis van het Nederlandse ouderenbeleid en een beschouwing over de vraag of de buurt ook vanzelfsprekend een gemeenschap is.

Oud_worden_in_Nederland

Oud worden in Nederland

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Annette Duivenvoorden 06 35 11 58 12 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan