Publicatie Wijkaanpak

Lessen over buurtontwikkeling en buurtverval

Over vreemden, vrienden en het belang van amicaliteit

22 februari 2015
Welke aanknopingspunten geven de onderzoeken in het programma Kennis voor Krachtige Steden (KKS) over buurtontwikkeling en buurtverval? Een flink aantal onderzoekers heeft zich voor KKS bezig gehouden met deze onderwerpen. Auteurs Ronald van Kempen, Merle Zwiers, Gideon Bolt en Maarten van Ham hebben uit de rapporten binnen het KKS-programma acht ‘lessen’ gehaald.

Auteur(s)

Ronald van Kempen, Merle Zwiers, Gideon Bolt en Maarten van Ham

De auteurs onderwerpen de lessen in dit essay aan een kritische analyse. Elke les gaat over een factor die van belang zou kunnen zijn bij het tegengaan van buurtverval. Per les lichten zij eerst toe waarom aan de betreffende factor een belangrijke rol wordt toegedicht. Daarna volgt een kritische reflectie.

Tot slot wordt de vraag beantwoord: Welke aanknopingspunten geven de onderzoeken voor stedelijk beleid? De auteurs geven in het afsluitende deel van dit rapport een overzicht van de belangrijkste beleidsimplicaties die uit de analyses volgen.

Essay_Lessen_over_buurtontwikkeling_en_buurtverval

Lessen over buurtontwikkeling en buurtverval

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Jeroen van der Velden 06 57 94 22 58 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan