Leren van 20 jaar ervaring met woonservicegebieden

Hoe langer? Hoe beter!

2 oktober 2019
Woonservicegebieden zijn in veel gemeenten al een aantal jaren een gangbaar beleidsarrangement. Het zijn proeftuinen waar verschillende professionals samenwerken aan een integrale ondersteuning van senioren in de wijk. Met als doel: ouderen langer zelfstandig thuis laten wonen. Wat kunnen we leren van 2 decennia ervaring met woonservicegebieden? En welke structurele veranderingen zijn het gevolg van transities in sociaal domein en Woningwet?

Auteur(s)

Netty van Triest en George de Kam

In 2012 en 2019 is bij tien woonservicegebieden onderzoek gedaan naar het effect. Resultaten van beide onderzoeken tonen aan dat de bouwstenen van een woonservicegebied, zoals de woningvoorraad, de aanwezigheid van een gezondheidscentrum, ouderenadvies of een wijkteam, een positieve bijdrage leveren aan het langer zelfstandig wonen van senioren.

Dit rapport beschrijft de uitkomst van het oorspronkelijke onderzoek uit 2012 en de herhaling van 2019. In de analyse wordt daarnaast aandacht besteed aan structurele veranderingen zoals de transities op het gebied van Wmo, Wlz en Woningwet.

191010_Leren_van_20_jaar_ervaring_met_woonservicegebieden

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden

Contact

Netty van Triest 06 57 94 35 26 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan