Kiezen of verdelen?

Een korte verkenning naar woonruimteverdeling in Nederland

3 mei 2017
Het vraagstuk over woonruimteverdeling staat weer in het middelpunt van de belangstelling. Beleidsveranderingen van afgelopen jaren hebben structurele gevolgen voor de sociale huurwoningmarkt. Tegelijkertijd is de druk op deze markt toegenomen. Verschuivingen die leiden tot discussies. Die niet alleen maar gaan over het groeiende tekort aan sociale huurwoningen, maar ook over hoe het aanbod van huurwoningen beter kan aansluiten op de individuele én maatschappelijke vraag naar betaalbare woonruimte.

In het rapport “Kiezen of verdelen? Een korte verkenning woonruimteverdeling in Nederland” geeft Platform31 inzicht in het functioneren van het huidige woonruimteverdeelsysteem en gaat in op de mogelijke aanpassingen daarvan. Daarbij is gekeken naar zowel de maatschappelijke context die van invloed is op de huurmarkt en de ontwikkeling van het woonruimteverdeelsysteem als naar de knelpunten en oplossingsrichtingen die uit de praktijk naar voren komen. In het rapport wordt een literatuurstudie over woonruimteverdeling en maatschappelijke ontwikkelingen gekoppeld aan de uitkomsten van interviews en een expertsessie met partners van Platform31 over het thema.

170503_Kiezen_of_verdelen_def

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden
Hidden

Contact

Jeroen van der Velden 06 57 94 22 58 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan