Het Welvaart Model Canvas

Slagvaardig samen de regionale economie versterken

22 december 2021
Rijk, provincies en gemeenten kennen alle hun eigen werkwijze, structuur en cultuur. Inwoners, bedrijven en instellingen moeten daar maar mee leren omgaan. Of toch niet? Kun je ook kijken of die onderlinge verschillen verdwijnen of irrelevant zijn als je samen werkt aan een economisch doel? En hoe doe je dat dan? Wat komt daar bij kijken? Deelnemers aan het Interbestuurlijk Programma Regionale Economie bogen zich over de vraag: hoe zorgen we dat alle partijen in een regio samensmelten om aan een gezamenlijke economische droom te werken?

Vier regio’s deden hier aan mee. Vanuit Rijk, provincies en gemeenten werd meegekeken, gepraat en soms geholpen. Het leverde negen prangende vragen op. Om regio’s na te laten gaan hoe effectief hun samenwerking is om de economie en daarmee inwoners, bedrijven en instellingen verder te helpen. Om te kijken of ze op het goede spoor zitten, of dat er nog meer mogelijk is en wat dat dan vraagt.

Het ‘Welvaart Model Canvas’ helpt om te kiezen voor een economische opgave, een gemaakte keuze ter discussie te stellen en telkens scherp te hebben of de uitwerking van de keuze leidt tot succes. Het model biedt regio’s in Nederland concrete handvatten om uitvoeringskracht te ontwikkelen. Zodat regio’s, samen met hun maatschappelijke partners, kunnen versnellen naar de economie van de toekomst en hun regionale economie kunnen versterken.

Het-Welvaart-Model-Canvas-Eindrapport-IBP-Regionale_Economie

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden
Hidden

Contact

Joost van Hoorn Economie en bestaanszekerheid 06 57 94 36 56 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan