Handen uit de mouwen

30 april 2018
Diverse corporaties hebben al geëxperimenteerd met klushuur, waarbij huurders hun sociale huurwoning naar eigen smaak opknappen in ruil voor huurkorting. Een aantal prachtige paleisjes is het gevolg. Klushuur blijkt een interessant instrument om huurders meer verantwoordelijkheid en zeggenschap te bieden. Het biedt ook kansen om te differentiëren in de prijs-kwaliteitverhouding van de woningportefeuille van een corporatie en om woningen met lage huren aan te kunnen bieden. Huurders klussen immers goedkoper dan professionals en ze weten precies wat ze wel en niet mooi vinden. Dit magazine deelt onder praktische kennis, praktijkvoorbeelden en tools waarmee corporaties zelf met klushuur aan de slag kunnen gaan.

Auteur(s)

Fons Lustenhouwer en Annelies van der Nagel

In dit magazine lees je over succesvolle praktijkvoorbeelden, aandachtspunten en lessen van het experiment klushuur met elf corporaties. Er komen klushuurders, corporatiemedewerkers en experts aan het woord. Ook reikt de publicatie praktische kennis en tools aan om als corporatie zelf met klushuur aan de slag te gaan.

Want zoveel is duidelijk: klushuur levert apetrotse en tevreden huurders op en voegt op hele verschillende plekken bijzondere kwaliteit toe aan de woningvoorraad. Daarom is het niet ondenkbeeldig dat er steeds meer huurders aan de slag gaan met kluswoningen.

Handen_uit_de_mouwen_-_eerste_ervaringen_met_klushuur

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden
Hidden

Contact

Fons Lustenhouwer 06 53 38 90 17 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan